34 yıldır değişmeyen alışkanlık

Romanya’da yaşayan Kırşehirli, 64 yaşındaki Recep Göktürk, 34 yıldan bu yana takım elbiseli ve kravatlı halde TIR kullanıyor.

Romanya’da yaşayan Kırşehirli, 64 yaşındaki Recep Göktürk, 34 yıldan bu yana takım elbiseli ve kravatlı halde TIR kullanıyor.

Göktürk, kravat alışkanlığını ortaokulda edindiğini, hangi işi yaparsa yapsın bunu boynundan eksik etmediğini söyledi. Recep Göktürk, şöyle dedi: aliskanlikkravat"Kravat bence medeniyet ve temizlik demektir. 34 yıldır her sabah mutlaka tıraş olur kravatımı takar, takım elbisemi giyerim. TIR’ı hep kravatlı ve takım elbiseyle kullanırım. Sınır kapısında polis ve görevliler bana diğer şoförlerden daha iyi muamele yapar ve işlemlerimi öne alır. Kravatla TIR kullanmam polis ve diğer araç sürücülerini çok şaşırtır. Aracı durdurup kontrol yapmak isteyen polisler kravatlı olduğumu görünce nazik konuşuyor ve yoluma devam etmemi söylüyor. Aracımda en az 15 kravat ve iki takım elbisem olur. Kravat takmamdan rahatsız olanlar da olur. Bazı şoförler ’Sen deli misin kravatlı TIR sürücüsü olur mu?’ diye bana takılır. Ama ben onlara aldırmam."

ÖRNEK ŞOFÖR SEÇİLDİ

Çalıştığı firmada örnek şoför seçildiğini, kravatla araç kullanmanın kendisi için hiçbir sorun teşkil etmediğini anlatan Recep Göktürk, ’kravatlı şoför’ olarak tanındığını söyledi. Göktürk, şöyle devam etti: "Çalıştığım firmada işveren beni diğer şoförlere örnek gösterdi ve herkesin iş saati içinde kravat takmasını söyledi. Bu karar beni çok mutlu etmişti ama diğer arkadaşlar hiç hoşlanmadı. Bu nedenle bana tavır aldılar. ’Temizlik iman ve medeniyetten gelir.’ Bir TIR sürücüsü sakallı, pis kokulu üstü başı yağlı olmak zorunda değildir. Ben temizliğime dikkat ediyorum üstüne de bir de kravat takıyorum. İnanın bunun faydasını görüyorum. Diğer şoför arkadaşlarımız gittikleri ülkelerin kanunlarına uymalı, kurallarını iyi öğrenmeli. Bunun yanı sıra temizliğe de biraz özen gösterirlerse hiçbir zorluk çekmezler." DHA  

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:23 Şubat 2015Yayınlanma Tarihi:26 Şubat 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.