2050 yılında üç misli Alzheimer hastası

2050 yılında Amerika’da bugünkünün üç misli fazla insan Alzheimer’e yakalanacak (Neurology).

2050 yılında Amerika’da bugünkünün üç misli fazla insan Alzheimer’e yakalanacak (Neurology).

alzheimerYani 2010’da 4,7 milyon olan Alzheimer’li hasta sayısı, 2050’te 13,8 milyona çıkacak. Bu tahmin Chicago Rush Üniversitesi Tıp Merkezi’nden Liesi Hebert ve ekibine ait.

ALZHEIMER HAKKINDA HER ŞEY

Alzheimer en sık görülen demans türü. Dünyada 20-25 milyon Alzheimer hastasının bulunduğu varsayılmakta. ABD’de 65 yaş üzerindeki sekiz kişiden biri, 80 yaş üzerindeki iki kişiden biri Alzheimer hastası. Her yetmiş bir saniyede bir kişide (ABD’de) Alzheimer teşhis edilmekte. Türkiye Alzheimer Derneği’ne göre İstanbul’da gerçekleştirilen çalışmalardan yola çıkılarak, ülkemizde 400.000 Alzheimer hastası var.. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de insanlar daha uzun yaşamaya başladığından bu sayının giderek artması bekleniyor. BİLİM TEKNOLOJİ EKİ

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Şubat 2013Yayınlanma Tarihi:26 Şubat 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.