18 yaşındayım ve çok utanıyorum

Ben 18 yaşında benim sorunum istemediğim halde erkek arkadaşımla ilişkiye girdim çok pişmanım artık kız değilim çok utanıyorum, kafayı yiyeceğim.

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

SORU 30 yaşındayım 8-10 senedir bir hastalıkla mücadele ediyorum. Ben bekar iken aşırı derecede (günde 5-6 sefer) mastürbasyon yapıyordum bir gece aniden başım döndü ve hastaneye gittim tahlil röntgen beynimde vücudumda hiçbir şey bulamadılar. Bu arada 6 ay yatakta yattım ayağa kalktığım zaman başım dönüyor sol taraftan felç olacakmışım gibi oluyordum. Acaba psikolojik mi?

CEVAP Mastürbasyon yapmak doyum sağlamak için insanın kendi bedenine yönelmesidir. Aşırıya kaçması dış dünya ile ilişkilerin kesilmesi, ruhsal açıdan da dış dünyaya kapanmayı gösterebilir. Bu yönden bakılırsa, ciddi bir ruhsal bozukluğun belirtisi olabilir. Altı ay yatakta yatma nedeni ve yaşanan sorunlar belirtilmemiş. Mastürbasyonun bir sonucu olarak yatma söz konusuysa, bu da ruhsal bozukluğun bir parçası olabilir. Bu durumun organik bir nedenle ilgili olduğu düşünülmez. Ruhsal durumun değerlendirilmesi açısından bir ruh hekimiyle görüşmek gerekir.

SORU Üniversite öğrencisiyim. Her şeyi unutuyorum aile sorunlarımız var. Erkek arkadaşımla bile aram bozuldu o da kaçıyor sanki benden.

CEVAP İnsan ilişkilerinde yaşanan ruhsal veya sosyal sorunlar kişinin ruh sağlığını olumsuz etkiler. Bu sorunlar sürerse, olumsuz etkilemenin sonucu bir ruhsal bozukluk da olabilir. Aile içindeki sorunlar zihni meşgul edip sıkıntı yaratıyorsa, dikkatte azalma, dikkati yoğunlaştırmada güçlük yaşanabilir; bu da yeni bilgileri öğrenmeyi engeller ve unutkanlığa neden olur. Böyle durumlarda temel çözüm var olan sorunların giderilmesidir. Bu sorunlar sürüyor ve çözüm hemen olamıyorsa, bir ruh hekiminden yardım almak uygun olur.

SORU Ben 18 yaşında benim sorunum istemediğim halde erkek arkadaşımla ilişkiye girdim çok pişmanım artık kız değilim çok utanıyorum, kafayı yiyeceğim.

CEVAP Bu tür olaylar eski yıllara göre maalesef daha sık görülmeye başladı. Bu konuda iki önemli nokta var. Birincisi, böyle bir ilişkiden pişmanlık ve utanç duymak; ikincisi, istemeden böyle bir ilişkiye girmektir. Aslında ikisi birbiriyle ilişkilidir. Pişmanlık duymayacak olunsaydı, istememe olmayabilirdi. İstememe olduğunda da, ilişkiye girmenin açıklaması olmuyor. Erkek ve kız arkadaş birbirini sevdiğine göre, geleceğe dönük evlilik planları da varsa,  evliliği geciktirmemek rahatlama sağlayabilir.

18  YAŞINDAYIM VE ÇOK UTANIYORUM

 OĞLUM MASTÜRBASYONA BENZER HAREKETLER YAPIYOR

ÇALIŞIYORUM ÇOCUĞUMLA YETERİNCE İLGİLENEMİYORUM

ARABAYA BİNMEKTEN KORKUYORUM

ŞİDDETLİ GELECEK KAYGIM VAR

ALDATILIYORUM HAYATTAN ZEVK ALMIYORUM

EVLİLİK TAKINTIM VAR

UYKUMDAN ÇOK SİNİRLİ UYANIYORUM

KONUŞURKEN NE DİYECEĞİMİ UNUTUYORUM

EBEYİM VE CİNSELLİKTEN SOĞUDUM

EŞİM ANA KUZUSU

OKULDA MELEK EVDE CANAVAR

YANLIŞ BİR İNSANA AŞIĞIM

DELİRMEKTEN KORKUYORUM

EŞİM İKİNCİ BİR ŞANS İSTİYOR

BİLDİĞİM DOĞRULARDAN ŞÜPHE EDİYORUM

HER ŞEYİ UNUTUR OLDUM

KIZIMLA İLETİŞİM KURAMIYORUM

EVLİ BİR ADAMLA BERABERİM

SİNİRLERİME HAKİM OLAMIYORUM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ocak 2024Yayınlanma Tarihi:15 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.