16 adımda rüyalarınızı kontrol edin

İşte 16 adımla rüyalarınızı kontrol etmenin yolları.

İşte 16 adımla rüyalarınızı kontrol etmenin yolları.   

Rüyalarınızı kontrol etmek sandığınızdan çok daha kolay. Daily Mail'e göre, dünyada yaşayan her sekiz kişiden biri kontrol edebildiği bir rüya görecek. Rüyalarınızı nasıl kontrol edebileceğinizi size anlatmadan önce, uykunun evrelerini bilmekte fayda var... ruyalarUykuya daldıktan sonra farklı uyku aşamaları arasında gidip geliyoruz. Bu durumun ana sebebi, beyin dalgalarımızda meydana gelen frekans değişimleri. REM (hızlı göz hareketi) evresi esnasında, gözlerimiz göz kapaklarımızın altında ileri geri hareket eder. Bu hareketleri belirleyen etmen, gördüğümüz rüyada nereye baktığımızdır.

BEYNİMİZ NASIL ÇALIŞIYOR

Uykuya daldıktan yaklaşık olarak 90 dakika sonra REM evresine geçiyoruz. Yetişkin bir insanın uyuduğu saatlerin %20-25 kadarı REM aşamasında geçiyor. Farklı anlarda, 40 Hz beyin dalgalarının MRI görüntüleri: Bilim adamlarına göre, rüyalarını kontrol edebilen insanların en genel özellikleri; yaratıcı, problem odaklı ve sorumluluk sahibi olmaları. Eğer bu özellikler sizde yoksa üzülmeyin çünkü bazı yöntemleri takip ederek herkes rüyalarını kontrol edebilir.

YAPMANIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEY: RÜYALARINIZI HATIRLAYIN

Geçmişte gördüğünüz rüyaları hatırlamak, size rüyalarınızda sürekli olarak karşılaştığınız temaları keşfetme şansı verecektir. Örneğin bu iş için bir not defteri ayırabilirsiniz; uykudan uyandığınız anda o gün gördüğünüz rüyayı bu deftere yazın ve rüyanın ana temasını da mutlaka ekleyin. İlerleyen günlerde vakit buldukça rüyalarınızı okuyun ve onlarla olabildiğince aşina hale gelin.

RÜYALARINIZIN ANALİZİNİ YAPIN

Birkaç hafta günlük şeklinde rüyalarınızı yazdıktan sonra, yazdıklarınızı gözden geçirin ve gördüğünüz rüyalar arasında bağlantılar kurmaya çalışın. Sürekli ortaya çıkan kişiler, gidilen yerler, karşılaşılan semboller veya sık sık rüyalarınızda deneyimlediğiniz eylemler gibi, tüm rüyalarınızın ortak noktalarını bulmaya çalışın. Melatonin hormonunun rüya kontrolünde çok önemli bir payı olduğu bilinmekte. Bu hormon REM evresini tetikliyor ve rüyalarınızın daha canlı olmasını sağlıyor. Beyaz hardal, karalahana, badem ve ay çekirdeği en çok melatonin içeren besinlerden birkaçı.

GERÇEKLİĞİ KONTROL EDİN

Bir rüya belirtisiyle karşılaştığınız zaman bunun gerçek olup olmadığını kontrol edin. Örneğin sürekli rüyalarınızda gördüğünüz bir yüzü şu an görüyorsunuz. Bu bir rüya mı? Yoksa gerçek mi? Bu sayede, rüya kontrolü sağlamanız çok daha kolay olacaktır.

ZAMANI BAZ ALIN

Saatinize bakın, gözlerinizi bir başka tarafa çevirin ve yeniden saatinize bakın. Yalnızca birkaç saniye mi geçmiş? Yoksa birkaç saat mi? Rüya gördüğümüz esnada, beynimizin rakamlarla arası hiç iyi değildir. Eğer saatinize ikince kez baktığınızda aradan anormal bir sürenin geçtiğini görüyorsanız, o zaman rüyadasınız demektir ve onu istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz!

SÜPER GÜÇLERİNİZİ KULLANIN

Uçmayı deneyin veya ağzınızı ve burnunuzu kapatıp nefes almaya çalışın, bunları yapabiliyor musunuz? Cevap evet ise, istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz demektir.

DIŞ GÖRÜNÜŞÜNÜZÜ DEĞİŞTİRİN

Karşınızdaki aynaya bakın ve kendinizi dilediğiniz gibi görün. Ellerinize bakın, eksik ya da fazladan parmak var mı? Cevabınız evet ise, kontrol edebildiğiniz bir rüyanın içerisindesiniz ve bu nedenle dilediğiniz her şeyi yapabilirsiniz demektir.

TELEKİNETİK YETENEKLERİNİZİ KULLANIN

Örneğin zihninizle ışıkları açıp kapatmayı veya nesneleri hareket ettirmeyi deneyin. MAHMURE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:22 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.