14 Şubat'ta yapmamanız gereken 14 hareket

14 Şubat Sevgililer Günü geldi çattı. Kutlar mısınız kutlamaz mısınız bilinmez ama 14 Şubat'ta yapılması potansiyel 14 kusurlu hareketi listeledik. Listeye göz atın tadınız kaçmasın...

14 ŞUBAT VE KAPİTALİZM TEMALI BİR KONUŞMA YAPMAK

Evet belki sevgililer günü gerçekten tüketim için yaratılmış bir gün, belki gerçekten her yer para tuzaklarıyla dolu… Tamam canım anladık... Bari bugün nutuk çekip sevgilinizi hayattan soğutmayın

ESKİ SEVGİLİDEN BAHSETMEK

Anılarınıza saygımız sonsuz ancak fazla dillendirmenin alemi var mı? Bizce hiçbir zaman eski sevgilinizle ilgili anıları uzun uzun anlatmayın ama 14 Şubat’ta hiç anlatmayın.

AİLE ZİYARETİ

Bu çağrımız özellikle evli olanlara ya da birlikte yaşayan yıllanmış çiftlerimize geliyor. Günlerden 14 Şubat olduğunu unutup anneleri kayınvalideleri eve toplamayın.

MAÇ SAATİNE ORGANİZASYON YAPMAK

Bu sene 14 Şubat tam da Pazar gününe denk geliyor. Yani lig maçlarının olduğu güne… Sevgiliniz fanatik bir futbol izleyicisiyse yapacağınız programı maç saatine göre organize edin deriz. Tadımız kaçmasın Ali Rıza Bey…
Geçen seneye oranla daha küçük çaplı bir hediye almak ya da sürpriz yapmak suretiyle çıtayı düşürmek! Madem geçen yıl gaza geldiniz, pahada ya da emekte büyük bir hediye seçtiniz battı balık yan gider bu sene çıtayı düşürmek sevgilinizde hayal kırıklığına sebep olabilir. Bizden söylemesi.

SÜRPRİZ SEVMEYEN SEVGİLİYE FAZLA SÜRPRİZ YAPMAK!

Herkesin bir yapısı var kabul etmek lazım. Kimisi sürpriz sever, kimisi sevmez. Sürpriz sevmeyen sevgiliye oyunlu, olaylı sürpriz yapmayın. En son orta okulda vatan temalı bir şiir yazmışken sevgililer günü için ele kalem almaya çalışmak: Çok riskli hareketlerden biri. Şair değilseniz şiir yazmanın karizmatik olmakla gülünç olmanın arasında gidip gelen ince bir çizgide yer aldığını unutmayın.

Rezervasyon işini son dakikaya bırakmak: Dediniz ki 14 Şubat’ta sevgilimi şöyle güzel bir yere yemeğe çıkartayım. O zaman rezervasyon yaptırmak için elinizi çabuk tutun çünkü tahmin edersiniz ki mekanların en dolu olduğu günlerden birisi bu. Rezervasyon işini son dakikaya bırakırsanız insanlar sevgilileriyle boğazdan geçen gemileri seyrederken siz tuvalet yolunu seyredebilirsiniz.

‘Ayrılık da sevdaya dahil’ savunmasıyla eski sevgiliye çiçek göndermek, bundan yeni yeni medetler ummak… İşte kusurlu hareket diye buna denir! O kamyon arkası sözününde dediği gibi “Gelene gel demeyin gelen gelir zaten” 14 Şubat’ın havasına girip bitmiş bir ilişkiyi yeniden alevlendirmeye çalışmayın. Hem belki onun artık yeni bir sevgilisi var ne malum? Hiç gerek yok, yalnız ve cool olmak en iyisi.

Sevgilini bırakıp iş seyahatine çıkmak. Herkes sevgilisiyle güzel programlar yapmışken, aşkına aşk katarken olur mu hiç bırakıp iş gezisine gitmek. Yazıktır günahtır…

14 Şubat için sevgilinize güzel bir hediye düşündünüz ya da çiçek göndereceksiniz… İşinizi şansa bırakıp kurye mağduru olmayın. Hediyenizin vaktinde ulaşacağından emin olun.

Pahada yüksek maneviyatta düşük hediyeler almak: Çok zengin olabilirsiniz ama bunu illa sevgilinizin gözüne sokmak gerekmiyor değil mi? Pahalı hediyelerle göz boyamayın boyamak istiyorsanız da işin içine emeğinizi ve sevginizi katın.

Kırmızı ayı, gül, kalpli yastık, ayıcık: Zaten 14 Şubat'a gelene kadar reklamcılar sağolsun kırmızı, gül, kalpli yastık ve ayıcık kuşatması altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Yıl olmuş 2016, klişeye düşüp bunlardan birini hediye etmeyin, size güveniyoruz daha yaratıcı olabilirsiniz!

Sevgilinize 'ütü' türevi hediyeler almak: İşte bu en fenası. Bu madde doğrudan erkeklere geliyor. Eşinize ya da sevgilinize ev işlerinde kullanılacak ürünler almayı aklınızdan bile geçirmeyin! Birlikte yapılması gereken ev işlerini ona yıktığınız yetmiyormuş gibi bir de üzerine hediye olarak bunu hatırlatan bir şey alıyorsunuz, almayın.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Şubat 2021Yayınlanma Tarihi:13 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.