12 haftada engel aşıldı

ABD’de yürütülen araştırmalar, bazı hayvanların insan üzerinde iyileştirici etkisi bulunduğunu belirledi.

ABD’li biliminsanları, bazı hayvanların zihinsel ve fiziksel engellere sahip insanlar üzerinde terapi etkisi gösterdiğini açıkladı.

New York eyaletindeki Green Chimneys isimli engelli çocuk rehabilitasyon merkezinde, eğitilmiş köpeklerin otizmli çocukların terapi seanslarında yer aldığında yarattığı fark incelendi. Uzmanlar, 12 haftalık süreç boyunca, hayvanların otizmli çocuk terapilerindeki varlığının etkisini, hayvanların yer almadığı seanslarla karşılaştırdı. 8 ila 15 yaş aralığındaki 32 çocuk sekiz gruba ayrıldı. Her hafta iki grup klasik, iki başka grup ise terapi köpeklerinin olduğu seanslara alındı.

Araştırmanın başında yer alan klinik psikolog Erica Rogers, köpeklerin olduğu seanslarda çocukların daha rahat hareket etme ve daha fazla konsantre olabilme becerilerindeki değişimleri, köpeklerin dikkatlerini mi dağıttığı, yoksa terapiye takviye mi olduklarını, sosyal öğrenme yeteneklerini nasıl etkilediğini gözlediklerini anlattı. Rogers, “Köpekli terapilere öğrenciler daha çok katılma heyecanı duydu” diyerek araştırmanın sonuç verdiğini söyledi.

AFP    


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Ağustos 2014Yayınlanma Tarihi:09 Ağustos 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.